Laura Visser

Van Hard werken naar werken vanuit mijn hart!

Dit betekent dat ik in mijn leven keuzes heb gemaakt die niet altijd even makkelijk of leuk waren, maar wel ingegeven werden door mijn hart. Ik ben opgegroeid met het idee dat het draait om hard werken. Luisteren naar mijn gevoel of naar mijn lichaam, was voor mij iets vreemds. Rennen, vliegen, hollen, haasten… dat was wat ik continue aan het doen was. Altijd met werk bezig, wat ik overigens wel met plezier deed. Ondertussen probeerde ik zoveel mogelijk kennis te vergaren en rende ik van de ene opleiding naar de andere. Ik kreeg vaak de vraag: “hoe krijg je alles voor elkaar?” Een gezin met 3 kinderen, een drukke baan, een opleiding en heel veel interesses… Hoe dan? Steeds vaker begon ik mijzelf deze vraag te stellen.

"Toevallige ontmoeting"

Na een depressie, carrière-switch en een intensief revalidatie traject, liep ik vast. Precies op dat punt kwam ik via een netwerkgesprek in contact met Pepita Luiten. Hier moet ik zijn, dacht en voelde ik gelijk. Tijdens de intensieve EGT training kwam ik er achter dat ik mijzelf onbewust voor de gek had gehouden. Pepita prikte dan ook dwars door mij heen. Ik stond in de overlevingsstand. Door hard te rennen hoefde ik niet stil te staan bij mezelf. Onbewuste overtuigingen werden zichtbaar en ik begon te ontdekken dat ik steeds verder van mezelf af was komen te staan. Ik stond zwaar in de "denk modus" en had mijn gevoel uitgeschakeld. Ik dacht alle kennis van buiten te halen en had een drang naar prestatie. Nu weet ik dat juist naar binnen gaan, de sleutel is. Alle kennis zit al in mij.

"Alleengeboren tweeling"

Dat naar binnen gaan, dat durfde ik dus eerst niet. Ik kwam er al snel achter waarom. Tijdens een familieopstelling kwam aan het licht dat ik in de baarmoeder mijn tweelingbroertje had verloren. De impact op de foetus die achter blijft in de baarmoeder, is enorm. De realisatie voelde in eerste instantie heel raar. Ik was in het geheel niet bekend met dit fenomeen. Nadat ik me verder verdiept had in dit onderwerp, vielen er enorm veel puzzelstukjes op zijn plek. En letterlijk op zijn plek. Ik heb mijzelf opnieuw een plek kunnen geven. Ik heb heel mijn leven het gevoel gehad te falen. Ik had geleerd mijn gevoel uit te schakelen om dat vreselijke gevoel van verlies niet meer te hoeven voelen.

"Ervaringsdeskundige"

De afgelopen jaren ben ik mij nog verder gaan verdiepen in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. De onuitputtende energie om zoveel mogelijk kennis op te doen, helpt mij nog steeds en vormt nu zelfs een bron van inspiratie. Het mogen bijstaan van mensen die eenzelfde zoektocht wensen, het delen van mijn opgedane kennis, vaardigheden en ervaringen, zorgen ervoor dat ik nog iedere dag verder ontwikkel. De rode draad in mijn loopbaan is verbinding. Als coach leer ik je om weer in verbinding te komen met je gevoel. Ik geniet en gun iedereen zo’n mooi pad.