DEELNEMERS OVER DE RESULTATEN EN HET LANGE TERMIJN EFFECT


Ik ben Alysia, 22 jaar. Sinds mijn 15e ben ik onder behandeling bij de GGZ. Ik had veel onverklaarbare lichamelijke klachten, kampte met depressie, angsten en vooral was mijn levenslust weg. Ik wist niet wat ik later wilde worden en vaak gingen er vragen door mijn hoofd zoals: Wat is mijn doel hier op aarde ? Wat past er echt bij mij, en wie ben ik?

Doordat ik zo veel ziek was en kampte met een specifieke fobie kon ik niet meer werken of naar school. Ik viel dan ook uit toen ik een jaar of 17 was en zit sinds die dag thuis. Ik heb zo veel dokters, therapeuten, psychiaters en instellingen gezien, dat wil je niet weten. Vaak wisten ze ook niet wat ze met me aan moesten. Ik werd gediagnostiseerd met het prikkelbaar darmsyndroom en bordeline. Ondanks al mijn inzet al die jaren en netjes alles doen wat deskundige me aanraden, bleven al mijn klachten. Ik zat ook heel lang aan de antidepressiva waar ik erg dik van werd, en daarvan ook zeker werd. Dit jaar werd mij gezegd dat het enige wat ik nog kon doen, was het accepteren van mijn klachten, angsten en hoe mijn leven er op dit moment uitziet. Waarop ik meteen zei "dat nooit’. Ik heb bij veel instellingen gezien hoe snel ze mensen opgeven of een label opplakken. Ik ben heel dankbaar dat de GGZ bestaat maar op veel gebieden doen ze mensen echt te kort. Vaak vroeg ik me af of zij wel wisten wat ze deden. Dit lag niet aan de mensen zelf, die waren vaak heel aardig.

Ik ben via via in contact gekomen met Human Touch. Ik heb de drie daagse training gevolgd bij Pepita. Ik kan het iedereen aanraden! Ik heb mijn levenslust terug. Ik heb antwoorden gekregen op mijn vragen en ik heb oprecht weer zin in het leven. Deze methode werkt. Pepita focust niet alleen op het mentale stuk maar ook op lichaam en geest. Je bestaat uit zoveel meer. Ik heb tot nu toe geen last meer gehad van mijn lichamelijke klachten en ik weet zeker dat dit zal aanhouden. Ik heb mij aangemeld bij een opleiding en dat had ik me een maand geleden echt niet kunnen voorstellen. Ik wist altijd al dat ik geen borderline had en door deze drie dagen, weet ik dat zeker. Ik heb weer vertrouwen in mezelf en sta in weer volop in mijn levenskracht. Ik heb ook veel geleerd en ik kan niet wachten mezelf daarin verder te ontwikkelen. Pepita is een oprechte, lieve, sterke vrouw met heel veel wijsheid en kennis. Ze wil mensen echt helpen en dat voel en zie je. Ik heb mij deze drie dagen heel erg op mij gemak gevoeld waardoor ik voelde dat ik alles kon delen en mezelf volledig over kon geven aan de oefeningen. Bij Human Touch kijken ze echt wat jij nodig hebt. Ik ben Human Touch en in het bijzonder Pepita heel erg dankbaar, want er is veel veranderd in positieve zin.

Alysia, 22 jaar

 

En daar zit je dan huilend op de bank… ik kon niets anders dan huilen. Pepita kende ik al. Ze had aangegeven dat als het niet meer ging, ik bij haar een traject kon volgen en ze mij weer de mooie kanten van het leven kon laten zien. Zo gezegd zo gedaan.

Ik begon de training bij Human Touch. De eerste dagen moest iemand mij brengen omdat auto rijden echt niet ging. Ik had zware paniek aanvallen en kon mijzelf niet concentreren, maar als ik binnen kwam bij Human Touch voelde ik alle angsten van mij afglijden. Het voelde als thuis, ik mocht zijn wie ik was met al mijn angsten en overtuigingen.

We begonnen met terug gaan naar het kind zijn, wie zijn je ouders, wat voor gezin en ga zo maar door tot aan nu. Steeds stapje voor stapje vielen er puzzelstukjes op hun plek. Alle transparante overtuigingen die ik had vervaagde en er kwamen nieuwe mooie voor terug. Opdrachten, gesprekken, activiteiten. Kortom het zijn bij mensen waar je 100% jezelf mag zijn heeft mij geholpen weer een krachtige volwassen vrouw te zijn. Uiteraard is het met vallen en opstaan gegaan. De handvatten die je mee krijgt van de training kan je thuis ook inzetten voor jezelf wanneer je in een situatie zit waar je je niet fijn bij voelt.

Ik ben heel blij dat ik mijzelf heb getrakteerd op deze training. Het is een cadeau voor jezelf. Ik sta nu positief in het leven en weet hoe ik mijn hobbels moet nemen. En als ik het even niet weet, dan kan ik altijd contact opnemen met Human Touch voor advies.

Mariet, 33 jaar (3 jaar geleden de training gevolgd)